Как да направим косата по- гъста | Косопад

Как да направим косата по- гъста

Когато мислите как да направите косата си по- гъста, сигурно дори не ви хрумва да използвате масло. Сигурно си мислите как да промените прическата си или за някакви скъпи методи в салоните за красота. Но различни видове масла могат да помогнат косата ви да стане по- гъста и силна, ако ги използвате редовно. Не харчете пари и не изтезавайте косата си, доверете се на тези лесни начини.

гъста коса

Добавете жожоба в шампоана си

Един от най- лесните начини за редовно третиране на косата е да добавите директно масло в шампоан без парфюм. Сложете 1 с.л. масло от жожоба в бутилката ви шампоан и разтръскайте хубаво. После миете косата си както обикновено. Масажирайте скалпа с пръсти, докато нанасяте шампоана, за да стимулирате кръвообръщението и растежа на косата.

Третиране с хидрозол от розмарин

Идеален начин да се сдобиете с по- гъста коса. „Хидрозол“ означава „вода от цветове“ . За да го направите, трябва да добавите 10 капки масло от розмарин в 470 мл дестилирана вода. Сложете с бутилка с пулверизатор, за да го нанасяте по- лесно след баня. Напръскайте влажната коса с хидрозола като започнете от корените до върховете. После изсушетерицин и срешете, както обикновено.

Масаж с масло от рицин

Използва се от векове, за да подхранва растежа на косата. Най- лесният начин да го нанасяте е с отпускаш капилярен масаж. Сложете 1 с.л. рициново масло на скалпа като търкате с нежни и леки кръгови движения, като внимавате да не драскате с нокти. Може да го използвате всеки 3 дена и да използвате кокосово масло или бадемово масло през останалите дни за масажи.

Съвети за сигурност

Преди да нанесете, което и да е от маслото, направете проба за алергия. Сложете малко количество от маслото от вътрешната страна на китката или лакътя. Наблюдавайте 20 минути за болка, подуване или някакво раздразнение. Ако няма никаква реакция, може да приложите маслото.

19. декември 2013 22:24:47 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар