Как да се грижим за дълга коса | Косопад

Грижа за дълга коса

Дългата и красива коса е гордост за всяка елегантна жена. От друга страна обаче тя изисква полагането на доста повече грижи и усилия, особено за предпазване от косопад. Все пак медалът не е толкова тежък и само с няколко лесни практики, ще можете да се радвате дълги години на изящен външен вид.

Преди всичко не забравяйте, че грижите за косата и превенцията срещу косопад трябва да се полагат ежедневно. Бъдете настоятелни и не пропускайте предварително планираната процедура само защото ви мързи.

1. За хубава дълга коса третирайте корените с естествен гел от Алое вера. За вълшебното въздействие на тази билка срещу косопад прочетете повече тук.

2. След като нанесете по целия скалп, направете нежен масаж и оставете да подейства за около половин час. Измийте обилно косата с хладка вода.

3. Изрежете и отстранете мъртвите, скъсани или замърсени косми от скалпа, доколкото това е възможно. Тази част от процедурата е изключително важна, защото така ще се осигури място за растеж на нови косъмчета и няма да сте застрашени от косопад.

4. Приемайте допълнително качествени мултивитамини и яжте повече зеленчуци и плодове. Витамините са изключително важни за състоянието на тялото и косата, а при липса лесно ще станете жертва на косопад.

5. Два пъти в месеца правете маска против косопад с една супена лъжица слънчев мед и жълтъка на едно яйце. След като ги смесите третирайте главата. Изчакайте тридесет минути и измийте добре. Тази рецепта е отлично средство за засилване растежа на косата.

грижи за дълга коса

Грижи за дълга коса

06. май 2013 20:00:35 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар