Внимание! Започва есенния косопад

Есента не е подходящ сезон за суетните жени. Косопадът, макар и да не е голяма изненада, ни прави по- нервни от нормалното. Падането на косата през есента е част от процесите, които протичат в косата – това е последната фаза на цикъла й на живот. Нека разгледаме подробностите около това не особено приятно явление.

kosa-esen

Телогенната фаза или косопадът съвпада с първите месеци на есента. Освен това, заради хлора, солта и високите температури през лятото, в този сезон косата е по- безжизнена и по- малко хидратирана. Ако пада повече от нормалното, обикновено се дължи на натрупване на няколко фактора.

Но какво означава „нормален косопад“? Ако губите между 50 и 100 косъма дневно, това е нормален косопад.

Въпросът е: кои фактори могат да направят косопада по- обилен от това количество? Най- вече, хормоналните промени, които се случват в тялото ни в този период, намаляването на слънчевата светлина, увеличаване на активността ни след летния сезон, спад в приема на плодове и зеленчуци.

kosopad-1

Лекарите казват: Косата умира през пролетта, но пада три месеца по- късно, през есента. Когато падне един косъм, на негово място започва да расте нов. Над 1000 български лекари препоръчват лосиона срещу оплешивяване и косопад „Ефект- 2“ – доказаният професионалист в този тип проблеми.

За да намалите загубата на коса през есента, следвайте някои ценни съвета:

– Намалете употребата на сешоар, преса, маша
– Правете си масаж на скалпа. Така подобрявате кръвообращението.
– Съблюдавайте хигиената на коса. Мийте косата толкова често, колкото има нужда
– Хранете се пълноценно, не се лишавайте от нищо. Важни са храните, които съдържат селен, цинк, витамини В- комплекс.

08. септември 2014 17:26:46 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар