Предизвиква ли херпесът косопад? | Косопад

Предизвиква ли херпесът косопад?

Херпес симплексът е заразна болест, която се класифицира като вирална инфекция. Има два типа от този вирус – херпес симплекс 1, който се предава при близък контакт като целувка, и херпес симплекс 2 или генитален херпес, който се предава при сексуални контакти. Когато веднъж се заразите, ще имате постоянни епизоди, докато вирусът е в латентна форма в нервните тъкани, докато се активира.

folikulit-kosopad

Косопадът заради херпес симплекс не е обичаен симптом и се среща само при фоликулит.

КОСОПАД

Може да се дължи на различни фактори. Може да е причинен от хормонални промени, наследственост, липса на витамини и прекаляване с козметични продукти. Дефицитът на желязо също е честа причина за косопад.

ХЕРПЕС СИМПЛЕКС

Херпесът може да причини болки и депресия. В началото се появяват мехури, дискомфорт и болки като при изгаряне. Също така може да се появят симптоми като при грип – температура, болки в ставите и др. След това се появява по- herpes-kosopadрядко. Няма лек за херпеса. Превенцията е единственият начин да не се заразите с херпес.

ФОЛИКУЛИТ

Това състояние може да причини косопад. Фоликулит  означава възпаление на корените на космите. Представлява червена и малка възпалена зона в отвора на космения фоликул. Вирусът прониква в корена, а косата пада.

ЛЕЧЕНИЕ

Антибиотиците са подходящи за по- малки фоликулити. При по- тежка инфекция, се обърнете към лекар за предписание на специални антибиотици.

09. март 2014 18:58:08 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар