Правилно ли миете косата си?

Грешките в хигиената могат да предизвикат косопад

косопад и хигиена

Миенето на косата не трябва да се възприема като някаква обикновена процедура, а като нещо много специално и изискващо особено внимание. И ако объркате нещата, може да си предизвикате сами сериозни проблеми, като например косопад. Изцяло от вас зависи да намерите подходящите за себе си продукти и да се отнасяте нежно, защото в противен случай никога няма да имате прическата за която мечтаете.

Как да огранича вредата за косата си и да я направя красива, лъскава, еластична и свежа? Просто прочетете следващите полезни съвети, които при всички положения ще ви бъдат от полза.

Използвайте натурални почистващи продукти за коса. Правилните шампоан и балсам ще ви помогнат да извървите дългия път за насърчаване растежа на косъма. Не допускайте грешката да миете главата със същия сапун, който използвате за тялото. Той е твърде „тежък” за нежните космени фоликули, изтощава ги, предизвиква изсушаване на космите, а това от своя страна води до косопад.

Уверете се, че косата ви наистина е добре намокрена, преди да нанесете препарат. Това ще помогне на шампоана и балсама да проникнат по – добре и да почистят всичко из основи.

Докато миете масажирайте нежно скалпа, използвайки връхчетата на пръстите, а не ноктите. Масажът сам по себе си е прекрасна превантивна мярка срещу косопад, тъй като засилва притока на кръв и това позволява снабдяването с повече хранителни вещества.

Когато се подсушавате, използвайте мека, абсорбираща кърпа. В никакъв случай не трийте със зверство, тъй като това ще повреди косата ви. Помнете, че тя е особено уязвима докато е мокра и лесно се къса.

Веднъж завинаги забравете какво значи сешоар. Този електрически уред оказва силно зловредно влияние, което дехидратира и изтощава космите.

06. януари 2014 21:22:08 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар