Подстригването влияе ли върху растежа и качеството на косата? | Косопад

Подстригването влияе ли върху растежа и качеството на косата?

Сигурно често се чували, че колкото повече подстригвате косата, толкова повече расте. Но дали наистина е така? Постоянното подстригване косата не кара косата да расте нито по- бързо, нито по- силна.

podstrigvane

Обяснението е лесно: подстрижката не влияе върху мястото, от където започва растежа – фоликулите, които определят как ще расте косата. Но пък честото подстригване влияе върху качеството на косата. Нека ви обясним защо.

Важно е да знаем, че косата излиза от скалпа, вече се счита за мъртва структура. Външните агресивни фактори правят косата, която не се подстригва често, да изглежда в лошо състояние. А при възрастните хора, част от фоликулите не действат толкова добре, което се отразява на растежа и качеството на косата.

kosopad-merki

Затова, за да изглежда косата ни здрава, трябва много добре да се грижим за състоянието й. Едно от най- важните неща е да я подстригваме или поне на режем връхчетата, като така отделяме най- увредените зони. Така косата ни изглежда по- здрава.

Друг фактор, който влияе върху здравето на косата, е храненето. Косата използва веществата от тялото ни, за да бъде по- здрава и по- блестяща. Затова, в ежедневието ни трябва да присъстват храни, богати на сяра, магнезий, желязо, йод, калций.

Преумората и изтощението са опасни също и за здравето на косата ни. Същото важи и за състоянията на стрес.

05. декември 2014 21:19:02 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар