Няколко идеи срещу косопада | Косопад

Няколко идеи срещу косопада

kosa-tanka

Обикновено губим от 50 до 100 косъма всеки ден, което е част от процеса на обновяване в организма. Косопадът обаче може да е толкова забележим, когато падат цели кичури. Има различни причини за това – заболяване, неправилно хранене, слабо кръвообращение и др.

Колкото вариант за поява на косопада има, толкова и средства за справянето с него – много. Като се започне от козметиката и се стигне до бабините рецепти.

Ето няколко идеи как да се справите с проблема.

1. Алое вера. Много ефикасен за подхранването на косата, за справянето с пърхота и подпомагане на растежа. Препоръчва се най- вече за хора със суха и увредена коса. Може да добавите малко гел от алое вера към шампоана си. Понякога резултати са светкавични, но понякога трябва да се изчака няколко месеца.

sminduh
2. Сминдух и кокосово мляко. С високо съдържание на протеин, действа срещу косопад. Направете паста, като смесите ½ ч.л. сминдух на прах, 60 грама косово мляко. Когато е готово, направете масаж на скалпа си. После сложете шапка за баня и стойте така 30 минути. След това измийте обилно с вода. Правете го два пъти седмично, в продължение на 2 месеца.
3. Масаж. Понякога масажите са достатъчни, за да секне косопада. Така се увеличава кръвообращението към космените фоликули, като така се хранят по- добре и стават по- силни. Може да добавите етерично масло от розмарин към шампоана си за подобряване на кръвообращението.
4. Натурални напитки. Понякога причината за косопада е дефицит на желязо или витамини. Може да се справите като започнете да приемате това, което ви липсва.

20. януари 2015 17:10:14 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар