Мъжкият и женският косопад | Косопад

Мъжкият и женският косопад

kosopad-jeni

Косопадът буди сериозни притеснения и при мъжете, и при жените. Може да бъде причинен от много фактори.

Оплешивяването от общ характер обикновено е наследствено и се отключва при високи нива на дехидротестостерон в кръвта, въздейства върху рецепторите в зоната на скалпа, което полага началото на косопада.

При жените няма как да има толкова високи нива на дехидротестостерон. Затова и косопадът не се активира лесно, нито може да доведе до оплешивяване от мащабите при мъжете. При жените косопадът обикновено се дължи на хормонален дисбаланс, който може да е причинен от много фактори. Когато обаче се върнат обратно в нормата, и косопадът изчезва.

kosa-pochivka

Много често срещан е и сезонния косопад. Във всеки сезон има особености, които могат да доведат до значителна загуба на коса. През лятото трябва най- вече да свикнем да пазим кожата на скалпа, като носим шапки, кърпи и пр. Да не използваме толкова често уреди като сешоар и преса. Често смяната на сезоните води до хормонален дисбаланс, което при доста жени води до косопад.

Добре е да се знае каква е причината за косопада, за да можем да вземе адекватни мерки. Истината е обаче, че често се случва лекарите да не могат да я установят.

29. юни 2015 17:24:46 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | 40 коментара