Летен косопад – как да се справим

morska-voda-kosa

Дните на плажа и под слънчевите лъчи увреждат косата. Морската вода, водата в басейните, високите температури и топлината работят срещу здравата коса. За разлика от кожата, косата по- трудно се възстановява.

Но най- големият проблем за косата през лятото е косопадът. Косата се разрежда. Този вид косопад – сезонният, се дължи на промяната в цикъла. През лятото заради топлината, слънчевото лъчение и заради малките промени в циркадния хормонален ритъм, цикълът на косата се синхронизира.

kosopad-mitove

Лесни рецепти

Има обаче някои лесни средства, които ще ви помогнат за възстановяването на космения цикъл. Продуктите, които съдържат витамини или аминокиселини като витамините А и В, цистеин, желатин, биотин, помагат за по- доброто възстановяване. Продуктът „Ефект- 2“ съдържа най- много съставки, насочени срещу косопада и оплешивяването.

Не е необходимо да променяте хигиенните си навици. Шампоанът измива косата и скалпа, но не влияе на това дали косата ще пада. Обърнете внимание на проблема. Ако след като сте взели мерки, косопадът продължава повече от 3 месеца, обърнете се към лекар.

24. юли 2014 20:55:47 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар