Лечение на косопад при жените | Косопад

Лечение на косопад при жените

Косопадът е неприятно състояние, отразяващо се по особен начин върху психиката на жените. Може да се появи както по време на менопаузата, така и много по – рано при навършване на 20 години. За нежния пол косата има решаващо значение не само за привлекателността, но също така е пряко свързана с половата идентичност и сексуалността.

косопад при жените

Най – честата причина за косопад при жените е андрогенната алопеция, дължи се на генетична чувствителност на космените фоликули към хормона дихидротестостерон. В повечето случаи може да се излекува, стига да бъде поставена правилната диагноза и съответно назначено правилното лечение. В подобни случаи посещението при специалист е задължително, защото ако се обърка нещо, може да има много тежки последствия.

Андрогенната алопеция при жените обичайно започва от средната линия на косата и с течение на времето се разпространява към предната част на главата. За поставяне на категорична диагноза задължително трябва да се направи задълбочен хормонален анализ и понякога биопсия. Защото е възможно причината да е недостиг на важни хранителни вещества като желязо или витамини например.

Изключително важно е лечението да започне още в ранните стадии на косопад. Всяко закъснение влияе отрицателно, а космените фоликули стават все по – неотзивчиви във времето. Обичайно, лечението протича на два етапа – спиране на загубите и подновяване растежа на косата.

За намаляване на симптомите може да се използват различни продукти (виж лосионът срещу косопад „Ефект – 2”) и / или да се усили приемът на витамини. Понякога се налага и хормонално лечение, особено при настъпване на климактериум. Най – хубавото е, че при жените успехът при прераждане на косата е много голям и в повечето случаи има решение на проблема.

09. декември 2013 20:14:11 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , | Напишете Коментар