Има ли косопад по интимните части?

Научете отговора на този фундаментален въпрос

косопад по интимните части

Има ли косопад по интимните части

На всеки от нас е повече от ясно, че космите също имат свой собствен живот – раждат се, растат и после умират. Това се отнася не само за тези на скалпа, но и до всички останали – по цялото тяло. Мнозина обаче не знаят съществува ли косопад по интимните части и от какво се предизвиква.

Категоричният отговор на този въпрос е да – има косопад по интимните части също така, както и по всяка друга зона с окосмение. И при този случай важат същите закони, които определят оплешивяването на скалпа, веждите или миглите.

Също така, косопад по интимните части има в много разновидности, като най – честата му форма е прогресивното изтъняване на косъма върху отделни зони, повече популярно като андрогенна алопеция (мъжко оплешивяване).

Тежестта и характера на косопад по интимните части също може да варират от леко изтъняване на окосмението, до пълно оплешивяване (алопеция тоталис), която води до пълната липса на косми в засегнатите райони.

Причините за косопад по интимните части са абсолютно същите, както и при класическата плешивост на скалпа. Косопад може да бъде предизвикан след лечение с химиотерапия, от менопаузата, след бременност и раждане, от заболяване на щитовидната жлеза, от хапчета против забременяване и други лекарства, недостиг на желязо, генетика, дихидротестостерон, неправилни грижи за косата, тежки заболявания, недостиг на протеин, тении.

14. май 2013 02:43:57 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар