Как да съживим косата си?

kosa-bez-obem

Поради смяната на сезоните, неправилните диети и стреса, косата губи блясъка си и влошава състоянието си. Увредена и дехидратирана, вече не отразява светлината. Избягвайте неподходящата козметика.

Когато косата ни е посърнала, без блясъка, изглежда сякаш е преждевременно състарена.От къде се е появило това повяхване? Дължи се на увреждане на кутикулата – външния слой на косъма. Когато са здрави, косата блести. Когато са увредени, изглежда посърнала и безжизнена.

Коса без блясък и дефицит на желязо

Проблемите с косата често се дължат на някакъв дефицит. Косата ви е суха, дехидратирана. Обикновено се дължи на дефицит на желязо. Диетите и храненето с ниско съдържание на омега- 3 също могат да причинят този тип проблеми. Ежедневното ви хранене трябва да е богато и на витамин В.

kosa-uvredena-1

Прекомерните грижи съсипват косата

В старанието си косата ни да изглежда перфектна, постигаме обратния ефект. Губи блясъка си. Много често това се получава, когато прекаляваме с третирането на косата. Постоянно боядисване, къдрене, изправяне, увреждат и изсушават косата.

Малко хора знаят, че прекаляването с балсама, също уврежда косата. Силиконът, който съдържа, прилепва към кутикулата и я уврежда в дълбочина. Важно е много добре да изплакваме както шампоана, така и балсама, за да не остават частици от тях по косата. Избягвайте и сешоара, когато косата ви е увредена, защото така лесно отслабва и започва да пада.

Как да се справим с проблема?

Маските с кератин са много подходящи. Помагат за възстановяването на клетките на кутикулата.

05. ноември 2015 17:57:07 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар