Как да разпознаем есенния косопад?

kosa-esen-griji

Вече е есен – през този сезон косопадът е често срещан. Ако губите по 100 косъм на ден, най- добре се обърнете към лекар, който да ви посъветва.

Косъмът има три фази на живот:

-фаза на растеж: от 2 до 3 години
-междинна фаза: от 2 до 3 седмици
– фаза на падане: близо 3 месеца

Така че, загубата на коса е нещо нормално. Понякога количествата паднала коса са много значими. Случва се в началото на есента и лятото. Но не се дължат на сезонен косопад.

kosa-esenen-kosopad

Какво е есенен косопад?

Първо, не е правилно да се говори са есенен косопад, а за реакционен косопад. Косопадът, който при някои хора се появява в началото на есента, е последица от промените през предходните три месеца.

Есенният косопад понякога се дължи на силна преумора. Понякога съвпада с последната фаза на цикъла на живот на космените фоликули. Косопад може да появи и през лятото, заради високите температури, през пролетта, които са ключови за есенния косопад. Заради топлото време косата расте повече и накрая, когато умира, съответно е в по- големи количества.

Как да го разпознаем?

Есенния косопад се различава от хроничния. Косопадът е дифузен и се появява внезапно. Продължава около три месеца. Засяга по- често жените.

04. ноември 2015 19:42:13 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар