Как да използваме лимона срещу пърхота и косопада

limoni

Косопадът тревожи всеки – и мъжете, и жените. Има множество причини за масираното окапване на косата. Когато започне процеса, първо решаваме да изпробваме различните природни рецепти срещу косопад. Известно е, че лимоновата киселина помага за спирането на косопада и подпомага растежа.

ЛИМОНИ

Цитрусовият плод е отличен източник на витамини А, В и С. Лимоновата киселина стимулира здравето, защото успокоява и пречиства от токсините. Може да се използва по доста различни начини.

limon-kosopad

Лимоните са много полезни при третиране на пърхот. Ако не отстраним своевременно тези люспи, може да се стигне до косопад. Смесете лимонова киселина със закваска за кисело мляко. Това е лесен начин да се справите с пърхота, независимо от причинителя му.

Поддържайте косата чиста и блестяща

Чрез лимона може да поддържате кожата на главна чиста. Това е полезно и при борбата с косопада. Поддържа косата блестяща и здрава, без да се къса.

Масаж

Масажирането на главата не само ще успокои нервите ви и ще облекчи стреса ви, но и стимулира кръвообращението. За да направите масажа, включете лимона, като го търкате в кожата на главата.

18. февруари 2015 14:50:35 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар