Косопад при недостиг на цинк | Косопад

Цинк и косопад при жените

цинк и косопад

Цинк и косопад

Косопад при жените се появява като следствие от много различни причини, включващи хормонални промени, генетични заложби, стрес, рязко отслабване, болести и медикаменти, хранителни дефицити и дори завишено съдържание на витамин А. Въпреки че някои от изброените форми на оплешивяване не са предотвратими, свързаните с неправилно хранене могат да бъдат лесно избегнати чрез консумация на задължителните за добро здраве хранителни вещества, сред които и цинк.

Цинк и косопад

Цинкът е минерален микроелемент, който е необходим на тялото за правилното функциониране на клетките, обмяната на веществата, засилване имунната система, синтеза на протеини, зарастването на раните, правилното развитие на плода при бременните жени и израстването на децата. Недостигът в организма лесно причинява косопад, отслабване на имунните функции, забавяне на растежа, изоставане в сексуалното развитие, импотентност и поднормено тегло. Набавя се чрез някои храни или суплементи.

Препоръчителна дневна доза

Обезпечаването на организма с препоръчителната дневна доза цинк може да помогне много за превенция на косопад. Според лекарските препоръки, ежедневно всеки възрастен мъж трябва да приема по 11 милиграма, възрастните жени по 8 милиграма, 11 за бременни дами и 12 милиграма за кърмачки и жени от третата възраст.

Откъде да си набавим цинк?

За да сте в състояние да удовлетворите дневните нужди на организма и да се предпазите от косопад, трябва да консумирате богати на цинк храни или да приемате всеки ден подходящи суплементи. Естествени източници са морските дарове, всички видове меса, пълнозърнести изделия, млечни продукти, бобови растения и ядки.

Препоръки

Ако сте жена и страдате от косопад, не е задължително проблемът да се дължи на недостиг на цинк. Напълно възможно е за проблемите с косата да има други причини като раждане, менопауза, дефицит на желязо и протеини, много други. Ако забележите притеснителни симптоми, съчетани с рязко спадане на теглото, потърсете лекарска помощ. Не се притеснявайте, защото ако косопадът се дължи на хранителен дисбаланс, то той лесно може да бъде избегнат с назначаване на правилната диета.

съвети за гъста коса

04. юни 2013 12:08:01 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар