9 храни, които спират косопада

kosa-zdrave

Храненето е много важно за здравето на косата. Когато обаче не приемаме достатъчно количество от определено вещество или вещества, косата отслабва, а с течение на времето губи обема си.

Това състояние обаче лесно може да се контролира. Направете някои промени в храненето си, така че да получавате необходимите вещества.

1 Моркови

Полезни са за кожата и косата, заради значимото съдържание на бетаракотени, които се синтезират в тялото като витамин А. Това вещество помага за правилното усвояване на мазнините от скалпа и предпазва от падане на косата.

2 Сьомга

Омега- 3 мастните киселини и протеините, които се съдържат в сьомгата, заздравяват космените фоликули и намаляват косопада. Тези вещества регулират производството на мазнини в скалпа, подобряват кръвообращението и контролират съхненето на косата и късането.

3 Житен зародиш

Редовната консумация на житен зародиш спира косопада. Съдържа много вещества, които подпомагат растежа и предпазват от косопад: витамин А, витамин С, растителни протеини, мед, цинк, желязо, фибри.

4 Семена от слънчоглед

Също съдържа вещества, които подпомагат растежа на косата, като я правят дълга, гъста и силна: витамин Е, витамин В комплекс, калий, желязо, селен, калций, протеини.

5 Овес

Това е една от храните, които трябва да консумирате редовно. Свойствата му увеличават физическата и умствената издръжливост, но също имунната система, кръвообращението и пр. Съдържа минерали като цинк и селен, които спират прекомерния косопад.

6 Яйце

Поддържа косата здрава, гъста и обилна. Съдържа много протеини, биотин и желязо.

7 Червено месо

Съдържа големи количества протеини, витамин В и желязо.

8 Боб

Богат е на протеини, фибра и витамини В комплекс. Съдържанието на цинк и витамин С предпазва косата от падане.

9 Орехи

Богати са на протеини и антиоксиданти, които са много полезни за косата.

07. юли 2016 15:47:37 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар