8 храни, които спират косопада | Косопад

8 храни, които спират косопада

Косопадът много често е свързан с храненето. Ако забележите, че все повече косата ви пада. Възможно е да ви липсват хранителни вещества. Предлагаме ви няколко храни, които могат да ви помогнат за спирането на косопада.

kosa-rastej-luna

Лимон: За да имате красива коса, е важна консумацията на цитрусите. Лимоновия сок съдържа алфахидрокси киселина, която помага за ексфолирането на мъртвите клетки от кожата. Може да смесите лимоновия сок с вода и да масажирате десет минути, за да й придадете блясък.

Бирена мая: Получава се от разлагането на глутена, който се съдържа в ечемика. Съдържа протеини и витамини от растителен произход, които гарантират доброто състояние на кератина. Консумацията му заздравява ноктите, кожата и косата.

Спанак: Богат е на фолиева киселина, която прави косата здрава и силна. Хората, които консумират малко зелени зеленчуци, като спанака, имат слаба коса, без блясък.

spanak

Черен дроб: Съдържа биотин, витамин от В- групата, необходим за здрава, силна и блестяща коса.

Леща: Съдържа желязо, минерал, който прави косата здрава. Желязото прави косата силна и я прави блестяща.

Белтък: За блестяща и красива коса, яйцето е важна храна. Домашна рецепте: разбийте четири белтъка и ги натъркайте в скалпа и оставете да изсъхнат. После измийте.

Стриди: Богати са на цинк, който е важен за обновяването на клетките, което прави косата здрава. Помага за пигментацията на космите, забавя появата на белите коси.

Лук: Сокът от лук спира косопада. Тази храна, богата на сяра, помага на кръвообращението на космените фоликули, помага при гъбични инфекции, които предизвикват падане на косата.

15. декември 2014 20:39:15 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | 22 коментара