6 навика, които увреждат косата | Косопад

6 навика, които увреждат косата

Лошото хранене, тютюнът, алкохолът, стресът и лошите навици се отразяват на отрицателно на външния вид и на косопада.

коса

1 . Тютюнопушене. Пушенето прави косата чуплива и тънка. Токсичните вещества в дима, които се транспортират чрез кръвта, пречат на правилното функциониране на космения фоликул и на образуването на нова коса.

2 . Стрес. Допринася за косопада и предизвиква ранно побеляване. В някои случаи се стига до производство на обилен себум и до много пърхот.

3 . Връзване докато е мокра косата. Да държиш скалпа мокър дълго време води до развиването на гъбички икоса1 пърхот. Води до отслабване на косъма и до косопад.

4 . Правене на косата с преса, докато е мокра. Един от най- лошите навици. Косата гори и се къса. В дългосрочен план трудно можете да направите с нея нещо.

5 . Избягване на подстригването . Специалистите препоръчват косата да се подстригва през месец и половина. Ако дълго време не го правите, връхчетата започват да цъфтят. Подстригването увеличава и обема на косата.

6 . Боядисване. Едно от най- агресивните неща, които можете да причините на косата си. Ако все пак го искате, обърнете се към професионалист, за да не увредите допълнително косата.

21. януари 2014 13:42:42 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар