5 грешки, които струват скъпо на косата ни

kosa-bez-obem

Косата ви е пълен кошмар! За да се получава такова състояние на косата, значи някъде бъркаме с грижите за нея. Ето 5 от най- честите грешки, които допускаме в грижата за косата:

1. Не четем етикетите на продуктите. Ако винаги проблемът ви е един и същ, е възможно съставките на шампоана и балсама ви да не са подходящи. Преди да закупите който и да е продукт, прочетете етикета. Ако съдържа сулфати, косата ще стане суха, ако е със силикон, няма да е жизнена.

2. Не обработвате на части косата, когато използвате топлинни уреди. За да не се изгоря някоя част на косата, разделете я на кичури. Така ще я обработите по- лесно.

kosa-chupliva

3. Решете мокра коса с четка. Това е груба грешка. Така става слаба и пада много лесно. Можете да я разрешите с гребен с широки зъби, за да избегнете възлите.

4. Носите я вързана през целия ден. Може да ви е удобно, но не е здравословно да я носите постоянно стегната. За да избегнем тази грешка, заместете ластика с лента за коса или да пуснете свободно.

5. Сушите я с търкане. Това е сериозна грешка. Ускорявате косопада. Използвайте мека кърпа и чрез лек натиск я подсушете. Така ще оберете влагата. Избягвайте и употребата на сешоар.

25. април 2015 16:15:16 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | 1 623 коментари