3 съвета, за да се справим със стреса заради косопада | Косопад

3 съвета, за да се справим със стреса заради косопада

kosopad-sredstva

Защо имаме косопад? Това е въпросът, който си задаваме, когато видим косата ни да се стели по пода и дрехите. Винаги има физически и емоционални фактори, които допринасят до косопада.

Понякога се свързва с ситуации на стрес в работата, притеснения, безпокойство, преумора, хормонален дисбаланс и наследственост, които допринасят за падането на косата. А това ни причинява много притеснения и тревога. Така обаче още повече задълбочаваме проблема.

Днес ви предлагаме 4 съвета, които ще ви помогнат да балансирате емоционалния и физическия стрес, така че да се справите с косопада. Не забравяйте, че си има и нормален косопад, заради който губим коса всеки ден. Но при него загубите не надвишават 50- 100 косъма.

kosopad-predpazvane

Съвет 1. Премахнете отрицателните мисли от главата си. Най- добрият начин е като четете книги или нещо друго любимо, поне веднъж дневно. За 5 минути освободете съзнанието си, когато всичко ви се вижда много негативно. Това е точката, когато стресът ви завладява. Това е най- добрият начин да се успокоите.

Съвет 2. Въпреки че мислите ви са объркани, изпълнени с негативизъм, отделяйте поне един час на ден за физическо усилие: някакъв спорт, упражнения. Така увеличавате ендорфините и се балансирате емоционално.

Съвет 3. Има различни методи за релаксация, които ако започнете да включвате поне веднъж седмично в ежедневието си, стресът ще започне малко по малко да отслабва.

28. юли 2015 22:02:08 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар