3 натурални масла за растеж на косата

zehtin-otslabvane

Ако сте забелязали, че косата ви не расте, както преди, трябва да събудите процеса. Един от начините да го направите е като използвате растителни масла. Ето някои от най- подходящите:

1. Зехтин. Една от най- полезните храни, които задължително за присъстват в храненето ни. Съдържа естествени мастни киселини и голямо количество антиоксиданти, които спират вредните въздействия върху косата. Блокира действието на хормона, наречен дехидротестостерон (ДХТ), който свива космените фоликули и причинява оплешивяване. Регулира кръвообращението и доставя хранителни вещества за подсилване на косата.

2. Рициново масло. Едно от най- известните свойства на рициновото масло е, че е натурално разхлабително. Но помага и за растежа на косата и миглите.

ricinovo-maslo

Високото съдържание на рицинова киселина, силен антибактериален агент, а също и противогъбичен, предпазва косата и скалпа от бактерии и гъби, които предизвикват инфекции. Съдържа омега- 9 мастни киселини, които хидратират и подхранват косата.

3. Масло от розмарин. Получава се от дестилацията на розмарин, който принадлежи към семейството на ментата. Много е полезен за здравето на косата, тъй като разширява кръвоносните съдове и стимулира деленето на клетките.

Честата му употреба стимулира космените фоликули, за да израсне новата коса. Спира обилния косопад и предпазва от ранно побеляване. Предпазва от бактерии и вредни организми за здравето на косата.

20. октомври 2015 17:57:54 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар