Преумора, свръхпреумора и косопад | Косопад

Преумората също докарва косопад

Косопад и преумора

Косопад и преумора

Малко известен факт е, че преумората също е сред основните фактори предизвикващи косопад. Въпреки недостатъчния брой изследвания по този въпрос дерматолозите са категорични, че тези състояния оказват пагубно влияние върху състоянието на косата и останалите органи от човешкото тяло.

Специалистите обясняват, че когато организма се намира в продължително състояние на свръхпреумора, защитата на имунните сили рязко намалява и това влияе пагубно върху всички съставки. Сред основните симптоми са влошена работа на сърдечния апарат, липса на енергия, липса на желание за работа и движение, нарушения в хормоналните нива и не на последно място косопад.

Вина за появата на косопад имат и завишените нива на адреналин, които се наблюдават при продължително физическо и психическо напрежение. Адреналинът възпрепятства правилното транспортиране на хранителните вещества към скалпа и така се стига до дефицит. В крайна сметка косата започва да цъфти, космите изтъняват и се разреждат.

Свръхпреумора може да настъпи и при някои други състояния, които също водят до косопад. Това са рязката загуба на лично тегло за кратък срок от време, недостигът на желязо, голямото наличие на различни химикали в храната (консерванти, оцветители и подобрители), липсата на двигателна активност.

За да се предпазим от косопад вследствие на преумора, най – добре е да си осигурим достатъчно време за почивка – седмица, месец или повече. За съжаление, твърде малко от вас имат тази възможност. В такъв случай може да използвате някоя от рецептите за подсилване на косата, които ще намерите в раздел „Рецепти при косопад”.

12. юни 2013 11:07:58 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , | Напишете Коментар