Косопадът и отслабването | Косопад

Косопадът и отслабването

Диетите за отслабване, особено строгите, могат да причинят много странични ефекти не само върху здравето, но и върху външния вид. Това се дължи на факта, че те не доставят всички необходими на тялото хранителни вещества. Ако искате да имате блестяща и гъста коса, трябва да знаете, че отслабването причинява много често косопад.

отслабване2

Каква е връзката между диетата за отслабване и косопада?

Има много тясна връзка между двете. Диетите с ограничен прием на калории, които продължават дълго време, водят до дефицит не само на протеини, мазнини и въглехидрати, но и на витамини и минерали.

Също така, ако по време на вашата диета, приемате много естествени диуретици и разхлабителни, отново може да доведе до косопад. Чрез увеличаване на диурезата, помагате за бързото изхвърляне на витамини и минерали, които са много важни за косата.

Строга диета означава, че се ограничава приема на дадено хранително вещество – например, на въглехидратите в хиперпротеиновите диети. Или пък на мазнините и протеините в диетите с плодове и зеленчуци, като доматената диета, отслабване3диетата с портокали и пр. Намаленият прием на вещество в тялото, винаги води до дисбаланс.

Да разгледаме следния пример. Ако дълго време прилагате диетата с домати, приемате фибри, витамини и минерали, но започват да ви липсват мазнините и протеините. Тъй като всяко от тези вещества помага за определени функции на тялото, дефицитът им започва да се изразява в различни промени в организма, като например, косопада.

Същото важи за хиперпротеиновите и кетогенните диети, при които не се получават достатъчно витамини и минерали.

Затова не се хвърляйте лесно на първата диета, което ви попадне. Спазвайте точно инструкциите, които ви дават за нея, както и периодът на продължителност. Добре е да сте и наясно със здравословното си състояние, за да прецените дали можете да я направите. Тъй като, като страничен ефект от липсата на вещества, не само може да получите косопад, но и доста по- сериозни здравословни проблеми.

03. декември 2013 16:11:47 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар