Как да се Спасим от Косопад през Зимата? Ето кои са най- важните стъпки: | Косопад

Как да се Спасим от Косопад през Зимата? Ето кои са най- важните стъпки:

През зимния сезон често се наблюдава косопад. В повечето случаи се дължи на екстремните условия, но разбира се, причината може и да е заболяване, прием на лекарства и пр.

Как зимата влияе върху косопада? През студения сезон трябва да полагаме много грижи за косата, така че да я предпазим от агресивните външни фактори – ниски температури, студен вятър, и пр.

Как да се предпазим от косопад през зимата?

Не трябва да прекаляваме със сешоара. През лятото го използваме на минимална мощност, а през зимата – правим точно обратното. Но ежедневното директно излагане на косата на високи температури (чрез сешоар, преса), изтънява косъма от корена до върха. Когато сушите косата, първо я попийте внимателно с памучна кърпа, а след това използвайте сешоара на средна мощност.

Използване на подходящи продукти. Шампоанът и балсамът трябва да са съобразени с нашия тип коса. Ако забелязвате, че косата ви започва да капе през зимата, е добре да вземете продукт срещу косопад.

Внимателно разресване. Използвайте четка или гребен с естествени зъби. Не решете косата, докато е влажна, тъй като тогава е най- податлива към падане. Избягвайте стегнатите прически – дори най- обикновената конска опашка.

Грижа за косата отвътре. Храненето и правилната хидратация са от изключително значение за здравето на косата. Трябва да приемаме достатъчно количества витамини и минерали. Не само чрез храната – може и чрез хранителни добавки. Добре е да се ядат повече цитрусови плодове, бобови култури.

Правилно покриване на косата. Не трябва да забравяме да пазим косата от студа чрез шапка, качулка, шал и пр. Добре е да са от естествени материи, за да може скалпът да диша.

09. януари 2019 18:02:41 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар