Как да се избавим от косопада | Косопад

Как да се избавим от косопада

съветиПритеснявате се за косопада си? Ако сте забелязали, че косата ви е започнала да се разрежда, сигурно се питате: „Как да спра косопада?“ Предлагаме ви някои лесни и ефективни съвети:

Яжте повече протеини

Косата е изградена от кератин, който е вид протеин. Консумацията на протеини прави косата ви гъста, здрава и блестяща. Най- добрите източници на протеини са прясното мляко, рибата и белтъка.

Контролирайте стреса!

Когато забележите обилния косопад, започвате да се притеснявате. Но този стрес още повече влошава нещата. Ориентирайте се към медитация или йога, за да успокоите ума си.

Витамини

Вземете някои витамини, които са много полезни за косата: биотин, витамини С, Д, А и В. Минерали като калий също много заздравява косата.

Променете навиците си

Оставете вредните навици като: пушене, пиене на алкохол и кофеин. Те само ускоряват косопада, като отслабват имунната ви защита. Избягвайте и газираното, което прави косата по- слаба и по- лесна за падане.

Не наранявайте косата си

Не се решете, без да имате нужда. Ако правите плитка или опашка, не стягайте много косата си. Не доближавайте съвети1прекалено близо сешоара.

Подстригвайте връхчетата всеки 8 седмици, ако лесно се нараняват.

Бъдете хидратиран през целия ден

Трябва да пиете по 10-14 чаши вода дневно, за да избегнете косопада.

04. декември 2013 14:46:41 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар